Jouw huis verkopen

Een huis verkopen is altijd een spannend moment in je leven. Wij doorlopen dit proces met een neutrale blik, waardoor wij jou ervan weerhouden om een overhaaste of foute beslissing te nemen.

Wij nemen de tijd

geen overhaaste beslissingen

Bij H&W Makelaars vinden we persoonlijke aandacht belangrijk. Daarom nemen we ruim de tijd voor zowel jou, als verkoper, als de potentiële koper. Zo kan deze zich beter oriënteren en kunnen wij mogelijke vragen al in een vroeg stadium beantwoorden. 

Eerlijk en transparant

wij zorgen voor een eerlijk en transparant verkoopproces

Geen vriendjespolitiek bij ons. Wij gaan voor het beste resultaat voor onze verkopers. Meestal is dat het hoogste bod, maar wij letten ook op de overige voorwaarden.

Wat zijn de kosten?

wij zetten het voor je op een rij

Benieuwd wat het kost om een huis te verkopen? De volgende kosten kan je tegenkomen:

  • Courtagekosten (de vergoeding voor de makelaar)
  • Promotionele kosten (foto’s, plattegronden, aanmelding etc.)
  • Kadastrale kosten

De courtage is een vooraf afgesproken percentage van wat wij (de makelaar) als vergoeding krijgen voor het verkopen van jouw woning. Tijdens onze kennismaking vertellen we hier alles over.

Onze woningmakelaars

Zo verkopen wij jouw huis

1

Kennismaking

We maken (vrijblijvend) kennis bij jou thuis en bekijken de woning. We geven vervolgens een advies en bij akkoord gaan we aan de slag. 

2

Voorbereiding
Samen bepalen we een realistische vraagprijs. Een fotograaf maakt de foto's en video en de plattegronden worden gemaakt. 

3

Start verkoop!

We publiceren jouw woning op funda.nl, delen het op social media en gaan actief binnen onze omgeving op zoek naar potentiële kopers.

4

Bezichtigen

Wij doen de bezichtigingen. Deze plannen we in overleg met jou in, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wij geven een update na elke kijker.

5

Onderhandelen

Wij voeren namens jou de onderhandeling uit. Hierbij geven we ons deskundige advies en nemen we rustig alle opties door.

6

Tevreden met de voorwaarden?

Dan zorgen wij dat alles op papier komt, wordt ondertekend en naar de notaris gaat. 

7

Verkocht!

Is alles getekend? Dan volgt een laatste inspectie en de sleuteloverdracht en is jouw woning definitief verkocht!

Belangrijk om te weten

Vraag en antwoord

De volgende kosten kun je tegenkomen:

  1. Courtagekosten (vergoeding voor de makelaar)
  2. Promotionele kosten
  3. Kosten van het kadaster

Laten we een voorbeeld gebruiken.

Stel dat makelaar 1% courtage rekent en de verkoopprijs is €250.000, dan bedraagt de courtage €2.500. Je bepaalt vooraf met de makelaar hoe hoog dit percentage zal zijn. 

Let altijd op of dit bedrag inclusief of exclusief BTW is.

Dat kan heel snel gaan! Dit is mede afhankelijk van hoe snel de foto’s en teksten klaar zijn. Als alles mee zit kan het binnen 1 week!

De WWFT staat voor de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van terrorisme.

Koop je vanaf 1 januari 2021 een woning waarin je zelf voor langere tijd gaat wonen? Dan is de overdrachtsbelasting 2% van de waarde van de woning. In alle andere gevallen is de overdrachtsbelasting 8% van de waarde. 

Ben je 18 jaar of ouder, maar nog geen 35 jaar? En koop je vanaf 1 januari een woning waarin je zelf voor langere tijd gaat wonen? Dan betaal je geen overdrachtsbelasting. Houd er rekening mee dat per 1 april 2021 de woning niet duurder mag zijn dan €400.000.

Het team van H&W Makelaars is goed op elkaar ingespeeld. Met creativiteit, kennis van de markt en een flinke dosis ervaring zorgen wij voor een optimaal resultaat.

Jij bent de eigenaar van de woning, dus uiteindelijk bepaal jij zelf voor welke prijs je jouw woning te koop zet en voor welke prijs de woning verkocht wordt.

Onze rol hierbij is jou zo goed mogelijk te adviseren. 

Met een uitgekiende offline en online woningpresentatie maken wij een verpletterende eerste indruk op belangstellenden. We zetten díe instrumenten in waarvan we weten dat ze werken. Denk aan 360-graden-foto’s, hoogtefoto’s, 2D- of 3D-plattegronden, Facebookadvertenties, hulp van een woningstylist en video.

Natuurlijk zorgen we voor professionele fotografie en zetten we jouw huis op Funda en op onze eigen website. Met een slimme en beproefde aanpak, zorgen wij voor serieuze en veelal zeer effectieve bezichtigingen. Fijn voor de potentiële koper, maar vooral fijn voor jou!

Meedoen aan een open huis is bij ons gratis. Je betaalt alleen de eventuele advertentiekosten. 

Nee, deze courtage zit er niet in. Onder ‘kosten koper’ vallen:

  1. Overdrachtsbelasting.
  2. Notariskosten, onder andere voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven ervan in het Kadaster.

Naast bovengenoemde kosten kunnen er notariskosten zijn voor het opmaken en inschrijven van de hypotheekakte. Indien de koper een aankoopmakelaar heeft ingeschakeld, dan komt de courtage voor deze aankoopmakelaar voor rekening van de koper. Deze worden over het algemeen verrekend via de eindafrekening die de notaris opmaakt.

De kosten van de verkopende makelaar zijn voor rekening van de verkoper.

Niet gevonden wat je zoekt?

Contactformulier algemeen

Zie je niets hierboven? Stuur dan een email of bel ons kantoor Haaglanden of Rijnmond