Wonen in Spanje? Dat is mogelijk!

Een woning verkopen of kopen in Spanje

Denk je aan het kopen of verkopen van een woning in Spanje? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Een professional die mee kijkt

Wij letten op alle details

Belastingen, bankrekening openen, verborgen kosten, een fiscaal nummer in Spanje. Zomaar een aantal zaken waar je wellicht niet direct aan denkt. Wij wel. 

Vind de woning die bij jou past

Wij helpen je vanaf het moment dat je start met zoeken t/m het moment dat je woont in je nieuwe droomhuis

Krijg advies bij alle fiscale uitdagingen

Jouw Spanje-makelaar

Wil je meer weten? Neem contact op en één van onze woningmakelaars komt (uiteraard vrijblijvend) graag een keertje langs om meer te vertellen over onze werkwijze en strategie. 

Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk, aangezien het om een verkoop van een woning gaat. 

Belangrijk om te weten

Vraag en antwoord

De volgende kosten kun je tegenkomen:

  1. Courtagekosten (vergoeding voor de makelaar)
  2. Promotionele kosten
  3. Kosten van het kadaster

Laten we een voorbeeld gebruiken.

Stel dat makelaar 1% courtage rekent en de verkoopprijs is €250.000, dan bedraagt de courtage €2.500. Je bepaalt vooraf met de makelaar hoe hoog dit percentage zal zijn. 

Let altijd op of dit bedrag inclusief of exclusief BTW is.

Dat kan heel snel gaan! Dit is mede afhankelijk van hoe snel de foto’s en teksten klaar zijn. Als alles mee zit kan het binnen 1 week!

De WWFT staat voor de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van terrorisme.

Koop je vanaf 1 januari 2021 een woning waarin je zelf voor langere tijd gaat wonen? Dan is de overdrachtsbelasting 2% van de waarde van de woning. In alle andere gevallen is de overdrachtsbelasting 8% van de waarde. 

Ben je 18 jaar of ouder, maar nog geen 35 jaar? En koop je vanaf 1 januari een woning waarin je zelf voor langere tijd gaat wonen? Dan betaal je geen overdrachtsbelasting. Houd er rekening mee dat per 1 april 2021 de woning niet duurder mag zijn dan €400.000.

Het team van H&W Makelaars is goed op elkaar ingespeeld. Met creativiteit, kennis van de markt en een flinke dosis ervaring zorgen wij voor een optimaal resultaat.

Jij bent de eigenaar van de woning, dus uiteindelijk bepaal jij zelf voor welke prijs je jouw woning te koop zet en voor welke prijs de woning verkocht wordt.

Onze rol hierbij is jou zo goed mogelijk te adviseren. 

Met een uitgekiende offline en online woningpresentatie maken wij een verpletterende eerste indruk op belangstellenden. We zetten díe instrumenten in waarvan we weten dat ze werken. Denk aan 360-graden-foto’s, hoogtefoto’s, 2D- of 3D-plattegronden, Facebookadvertenties, hulp van een woningstylist en video.

Natuurlijk zorgen we voor professionele fotografie en zetten we jouw huis op Funda en op onze eigen website. Met een slimme en beproefde aanpak, zorgen wij voor serieuze en veelal zeer effectieve bezichtigingen. Fijn voor de potentiële koper, maar vooral fijn voor jou!

Meedoen aan een open huis is bij ons gratis. Je betaalt alleen de eventuele advertentiekosten. 

Nee, deze courtage zit er niet in. Onder ‘kosten koper’ vallen:

  1. Overdrachtsbelasting.
  2. Notariskosten, onder andere voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven ervan in het Kadaster.

Naast bovengenoemde kosten kunnen er notariskosten zijn voor het opmaken en inschrijven van de hypotheekakte. Indien de koper een aankoopmakelaar heeft ingeschakeld, dan komt de courtage voor deze aankoopmakelaar voor rekening van de koper. Deze worden over het algemeen verrekend via de eindafrekening die de notaris opmaakt.

De kosten van de verkopende makelaar zijn voor rekening van de verkoper.

Niet gevonden wat je zoekt?

Contactformulier algemeen

Zie je niets hierboven? Stuur dan een email of bel ons kantoor Haaglanden of Rijnmond