Koestraat 93 Schoonhoven

Locatie

Oppervlakte

Vraagprijs

Status

Algemeen
Deze karakteristieke gezinswoning in de Koestraat, één van de oudste straten in het historisch sfeervolle centrum van Schoonhoven, de Zilverstad bekend om haar aparte winkeltjes, kunst- en goud/zilvergaleries. De charmante woning is goed onderhouden, heeft een heerlijke leefruimte met open keuken. Het is een huis met veel authentieke kenmerken waar je heerlijk kunt wonen en je je eigen persoonlijke stijl in kwijt kunt. Een ruime woning met hoge kamers Het aangename, warm welkom gevoel als je binnenkomt, nodigt uit om hier te willen wonen. Ook de buitengevel heeft aansprekende en authentieke details.

In het oude, gezellige stadshart is alles om de hoek. Zoals het Springerpark en winkels langs de stadsgracht en in de winkelstraat. Veel goud- en zilverateliers waar Schoonhoven van oudsher bekend om is. En natuurlijk horeca, cafés en restaurants met prettige terrassen in het centrum en langs de rivier de Lek.

De centrale ligging tussen de grote steden is zeer praktisch. Schoonhoven en zeker ook de Koestraat hebben goede en direct bereikbare uitvalswegen naar Gouda, Gorkum, Rotterdam en Utrecht en het openbaar vervoer is op loopafstand. En in een oud stadscentrum ongewoon: vrij parkeren altijd dicht bij huis.

Ontspanning en natuur in het Groene Hart zijn zeer nabij. In de directe omgeving, maar ook even verder weg is het aangenaam om te wandelen, fietsen en kanoën.

Kortom, een aansprekende woning in een omgeving waar je graag wilt wonen.

Entree
Bij binnenkomst in de hal zie je boven de deur naar de woonkamer het originele vierbladsraam en voel je meteen de warme, historische sfeer van de woning.

In de hal zitten de watermeter en de meterkast (7 groepen waaronder 1 krachtstroom voor zwaardere elektrische apparaten, oplaadpunt elektrische auto en zonnepanelen).

Begane grond
Ga je door de haldeur dan sta je in de ruime, hoge (320cm) woonkamer en keuken met authentieke balken en houten plankenplafond.

Direct links na de haldeur de half open keuken met een heldere lichtinval door de twee grote voorgevelramen. Voor de ramen staan halfhoge glas-in-lood voorzetramen. De keuken wordt van de kamer afgescheiden door een gehoekt muurtje; dit biedt een fijne hangplek om even bij te kletsen na een drukke dag. De L-opstelling van de keuken in de stijl van de woning is zeer praktisch en geeft veel werkruimte zonder elkaar in de weg te staan. De keuken is voorzien van een inductiekookplaat (380 volt; 2021), vaatwasser, heteluchtoven (2021) en veel bergruimte.

Aan de achtergevel ligt de woonkamer met een groot schuifraam met de oude, karakteristieke ijzeren sponningen in de hoge houten kozijnen. Dit is de ideale plek voor de zithoek met uitzicht op en toegang tot de sfeervolle stadstuin.

De begane grond heeft een geïsoleerde betonvloer met (ondersteunende) vloerverwarming.

Aanbouw
Links in de achtergevel de deur naar de aanbouw waarin het toilet en een ruime voorraadkast met een wasmachine-aansluiting/afvoer en de kraan naar de tuin.

Eerste verdieping
Tegenover de haldeur de opvallend opengewerkte vaste trap die uitnodigt om naar boven te gaan. Ook de eerste verdieping kenmerkt zich door de mooie hoge plafonds en heeft twee ruime slaapkamers en de badkamer met toilet.

Aan de voorzijde een ruime kamer (circa 16m²) met wastafel. De kamer heeft veel lichtinval door de twee hoge schuiframen met ook hier de oude, karakteristieke ijzeren sponningen in de houten kozijnen.
Aan de achterzijde een ongeveer net zo ruime en net zo lichte kamer. Het grote schuifraam heeft een bijzondere vakverdeling van de ijzeren sponningen, vormgegeven als brandende kaarsen.

Onder de vloeren van beide kamers zit (geluids)isolatie.

De badkamer heeft een waterbestendige ondervloer. Recent (2020) is de badkamer gerenoveerd en in neutrale grijs/witte kleur betegeld. De badkuip is vervangen door een glazen inloopdouche met zwart mat profiel. Verder is er een klassieke, bij het huis passende wastafel en uiteraard een toilet met een keramieke stortbak. In het plafond van de badkamer zit een mechanische vochtafzuiger met afvoer door het dak.

Tweede verdieping
Via de vaste trap, met halverwege eenzelfde authentiek vierbladsraam als in de hal, bereik je de ruime zolder-overloop (circa 12m²). Hier is een tweede wasmachine-aansluiting/afvoer. Ook de CV-combi-ketel (Nefit HR; 2019) is hier geplaatst. De voorzolder biedt ruimschoots mogelijkheden voor veel opbergruimte.

Onder het ‘gebroken dak’ (Franse kap) op de zolder zijn twee kamers. Aan de voorzijde een grote (circa 16m²) met twee Velux-kantelramen boven elkaar en dus een grote lichtinval. Onder de vloer zit (geluids)isolatie. De zichtbare houten balken maken dit een aangename slaapkamer om te verblijven. Achter een prettige maar wat kleinere, knusse kamer (circa 8,5m²) met daarboven een vliering.

Buiten
De stadstuin op het oosten is tot laat in de middag erg zonnig. Met de groene, (wit) bloeiende beplanting, de rozen-pergola en de oude klinkers heeft de tuin een idyllische uitstraling. Het is een heerlijk terras om ‘s-morgens koffie te drinken, ‘s-middags thee/limonade en tot laat ‘s-avonds een borrel. En genoeg ruimte om aan een buitentafel met meer mensen gezellig te barbecueën en te eten. Voor een vakantiegevoel hoef je de tuin niet uit!
Door een laag hekje halverwege de tuin, dat open en dicht kan, is deze zeer geschikt om kleine kinderen vrij te laten spelen.
Achter in de tuin twee bergingen voor fietsen, tuingerei en ander gereedschap en wat al niet meer en, in een stadscentrum ongebruikelijk, een eigen achteruitgang!

Wat maakt Koestraat 93 je nieuwe (t)huis:
– Een ruime woning in het gezellige, oude centrum van een historisch stadje.
– De Koestraat en de directe omgeving kent een levendige en culturele sfeer met alles op loopafstand.
– Een karakteristiek historische woning met originele, authentieke details.
– Sfeervolle woonkamer en open keuken met karakteristieke hoge, oude balkenplafonds.
– Boven vier ruime (slaap)kamers.
– Ruime voorzolder met veel mogelijkheid tot bergruimte.
– Een idyllische stadstuin met een eigen achterom.
– Een woning met veel groen vlakbij in het Springerpark en het Groene Hart.
– Energielabel F maar toch een laag energieverbruik en goede, betaalbare mogelijkheden tot verduurzaming.

Benieuwd naar alle kenmerken en foto's?

Overig aanbod
Contactformulier algemeen

Zie je niets hierboven? Stuur dan een email of bel ons kantoor Haaglanden of Rijnmond