CORONAVIRUS: 5 MEEST GESTELDE VRAGEN OVER DE WONINGMARKT EN ONZE DIENSTEN

Het coronavirus raakt ons allemaal en heeft grote impact op de woningmarkt. Hieronder geven wij antwoord op de 5 meest gestelde vragen over de woningmarkt en onze diensten.

 1. Gaan de huizenprijzen dalen?
  Het is te vroeg om te voorspellen of huizenprijzen gaan dalen en/of een waardedaling groot zal zijn, of juist mee zal vallen. Wel is duidelijk dat de huizenprijzen door de coronacrisis minder hard stijgen.
 1. Gaan woningbezichtigingen door?
  Bezichtigen van een te koop staande woning vinden nu vaker plaats op afstand, via de telefoon, tablet of laptop. Een makelaar leidt je digitaal rond en filmt de woning met zijn telefoon. In overleg met de huiseigenaar treffen veel makelaars beperkende maatregelen als een potentiële koper komt kijken. Als je een huis wilt gaan bezichtigen, dan gelden er vaak strenge regels: de verkoper moet het huis uit en je mag met maximaal twee personen naar binnen.?Meerdere bezichtigingen op één dag worden niet altijd gedaan. Soms zeggen verkopers bezichtigingen af omdat ze nu geen mensen over de vloer willen.? 
 1. Mag ik al verkoper bezichtigingen weigeren?
  De makelaar heeft een bemiddelingsopdracht gekregen voor de verkoop van jouw huis. Bezichtigingen horen daarbij. Wil je geen potentiële kopers toelaten, dan kan de makelaar de opdracht niet uitvoeren. Daarom is het van belang om het eventueel weigeren van bezichtigingen in overleg met de makelaar te doen. 
 1. Komt nieuwbouw stil te liggen?
  Tot nu toe werken de meeste bouwers en aannemers gewoon door. Wel ontstaan soms problemen/vertragingen met de levering van bestelde bouwmaterialen, zoals keukens en artikelen die uit een land komen waar de fabrieken stilliggen.
 1. Wordt het moeilijker om een hypotheek af te sluiten?
  Voor mensen die door de coronacrisis te maken krijgen met minder inkomen of inkomensonzekerheid kan het moeilijker worden om een hypotheek af te sluiten. De geldverstrekkers stellen aanvullende vragen aan zowel zelfstandigen als mensen in loondienst over de inkomensverwachting in de komende tijd. 

We raden mensen met inkomensonzekerheid aan om ook zelf goed na te denken of de aankoop van een woning en het sluiten van een hypotheek op dit moment wenselijk is.


Heb je nog andere vragen over het coronavirus met betrekking tot de woningmarkt en onze diensten? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden jouw vragen zo goed mogelijk.

Lees ook deze artikelen

Nieuws

TIPS OM TE VERDUURZAMEN

Weet je al welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen in je (nieuwe) huis? Bijvoorbeeld om op een duurzame manier te besparen op energie? Wat je

Wonen aanbod

Dr. de Visserstraat 54A Rotterdam

Omschrijving GEZIEN DE GROTE BELANGSTELLING IS HET HELAAS NIET MEER MOGELIJK OM EEN BEZICHTING IN TE PLANNEN. LET OP: HET BETREFT EEN BIED-VANAF-PRIJS, ALLEEN BIEDINGEN

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Laat een bericht achter en we nemen contact op

Contactformulier algemeen

Zie je niets hierboven? Stuur dan een email of bel ons kantoor Haaglanden of Rijnmond