BESPAREN OP DE VASTE LASTEN: 5 TIPS

Als huiseigenaar heb je te maken met flink wat vaste lasten. Denk bijvoorbeeld aan je hypotheek, de energierekening en verzekeringen. Hierop kun je vaak meer besparen dan je denkt. Hoe dat mogelijk is? Wij geven je 5 bespaartips.
 

1. Bespaar op je hypotheek

Voor de meeste mensen is de hypotheek de grootste, vaste maandlast. Mogelijkheid om hierop te besparen zijn bijvoorbeeld door het oversluiten van je hypotheek, rentemiddeling of door een verlaging van de renteopslag. Als je de belastingteruggave in verband met je hypotheekrenteaftrek jaarlijks in één keer ontvangt, kun je ook overwegen een maandelijkse voorlopige teruggave aan te vragen.

2. Bespaar op je verzekeringen

Overstappen naar een andere verzekeraar loont vaak: premies wijzigen en ook je persoonlijke situatie verandert. Controleer daarom minimaal één keer per jaar of je niet te veel betaalt voor je verzekeringen. Een aantal tips:

  • Verzeker alleen het noodzakelijke, zoals medische kosten, overlijden, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, opstal en inboedel.
  • Wees alert op dubbele dekkingen. Het is zonde als je voor hetzelfde risico bent verzekerd op verschillende polissen. 
  • Check of je korting krijgt als je meerdere verzekeringen bij één verzekeraar afsluit.  
  • Kijk niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook naar wát de verzekering dekt. 

3. Bespaar op energie

Een snelle en eenvoudige manier om te besparen op je energierekening is overstappen naar een andere energieleverancier. Energieleveranciers geven vaak kortingen en welkomstbonussen aan nieuwe klanten.
 

4. Bespaar op internet, tv en bellen

Zeker nu we veel thuis zijn en thuiswerken, is het prettig als je niet te veel betaalt voor internet, tv en bellen. Misschien ben je goedkoper uit als je overstapt naar een andere alles-in-1-provider. Kijk vooral waar jouw wensen en behoeften liggen en wat providers daarbij aanbieden.
 

5. Bespaar door onderhoud

Besparen door onderhoud te plegen aan je woning klinkt misschien tegenstrijdig. Maar door regelmatig onderhoud uit te voeren, voorkom je hoge kosten in de toekomst. Houd je het schilderwerk bijvoorbeeld goed bij, dan verklein je de kans op houtrot. En door jaarlijks de dakgoten te legen, voorkom je lekkage en gaan je goten langer mee.

Lees ook deze artikelen

Wonen aanbod

Edamstraat 137 Den Haag

Sfeervol, goed onderhouden en gemoderniseerde tweekamerappartement gelegen op de 1e woonlaag met balkon en berging op de begane grond! Gelegen in de prettige woonwijk Leyenburg.

Wonen aanbod

Blois van Treslongstraat 81 Den Haag

***Bezichtigingen kunnen zich aanmelden via Funda*** Dit sfeervolle appartement is gelegen op de tweede verdieping en beschikt over een ruime woonkamer en suite met aan

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Laat een bericht achter en we nemen contact op

Contactformulier algemeen

Zie je niets hierboven? Stuur dan een email of bel ons kantoor Haaglanden of Rijnmond